IN MEMORIAM

img09

Stjepan Spajić

 

 

STJEPAN SPAJIĆ (7. travnja 1952. - 21. kolovoza 2004. g)

 

Prvi predsjednik NK Hrvatski dragovoljac, pokojni Stjepan Spajić zvani Spajki, koji je svojedobno cijeli narod nasmijavao i uveseljavao svojim karizmatičnim izjavama bio je utjelovljenje narodnog čovjeka. Rođen je 7. travnja 1952. godine u slavonskim Divoševcima.

 

Rođini počeci i prijateljstvo s dr. Franjom Tuđmanom

U Zagreb je došao 1974. godine, gdje je započelo veliko prijateljstvo s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tudmanom. G. Spajić bio je i jedan od osnivača HDZ-a i uspješan poduzetnik. Bio je vlasnik mesnica "Rođo", od kojih je živjela njegova brojna obitelj, uz koju je bio jako vezan. Za njega su u životu postojale samo dvije stvari, obitelj i Hrvatski dragovoljac.

 

Osvajanje nogometnog prvenstva Hrvatske bio je Rođin životni san

Stjepan Spajić bio je sudionik Domovinskog rata, nakon čega je bio djelatnik Hrvatske vojske. Umirovljen je s činom brigadira 1998. godine, a odlikovan je Redom Nikole Šubića Zrinskog. 22. veljače 1994. godine Stjepan Spajić, Matija Ciprić i Ivica Perković osnovali su Nogometni klub Hrvatski dragovoljac. Od tada, g. Spajić je isticao uvijek jedan zadani cilj i svoj san, a to je da Hrvatski dragovoljac postane prvak Hrvatske. Njegov san do sada još nije ispunjen, ali klub živi da njegov san postane stvarnost. Još i danas mnogi smatraju najvećim potezom u povijesti sigetskog kluba dolazak čuvenog Žutog, Roberta Prosinečkog, u klub u srpnju 2000. godine, nakon što je nekoliko dana prije potjeran iz Dinama. Okupljeni pričaju kako su Rođi na predstavljanju Prosinečkoga oči sjale kao nikada do tada. 21. kolovoza 2004. godine, veliki čovjek i prijatelj umro je tamo gdje je najviše boravio, u Sigetu, u prostorijama svog nogometnog kluba. Stadion u Sigetu danas se zove Nogometno-športski centar "Stjepan Spajić", kao što se zove i glavno klupsko priznanje. Prva četiri "dragovoljca" koja su dobila priznanje Stjepana Spajića za iznimne dosege bila su Blaž Slišković, Ivan Cvjetković, Goran Jurić i Predrag Jurić. Sva četvorica bivših igrača kluba, koji su kroz svoje igračke i djelatničke karijere ostavili dubok trag u povijesti Hrvatskog dragovoljca.

img09

ŽELJKO BOGOMOLEC

 

 

ŽELJKO BOGOMOLEC

 

Željko Bogomolec bio je u Hrvatskom dragovoljcu od njegovih samih začetaka, jedan je od osnivača klupske škole nogometa "Darko Mateša", kao i najpoznatijeg turnira za mlađe pionire koji nosi isti naziv. Bogomolec je svojim radom iz godine u godinu podizao kvalitetu turnira "Darko Mateša" pa je s godinama isti među klubovima prozvan neslužbenim prvenstvom Hrvatske. Osim u Hrvatskom dragovoljcu, čiji član je bio neprekidno od 1994., Bogomolec je dio trenerske karijere proveo u Dinamu iz Odranskog Obreža i u NK Zelengaju, dok je kao igrač veći dio karijere bio član NK Zagreba. U Hrvatskom dragovoljcu bio je trener seniora, kao i mlađih uzrasta, a njegova posljednja funkcija bila je ona sportskog direktora. Ipak, najviše će ga se pamtiti kao vrsnog pedagoga i dugogodišnjeg voditelja Škole nogometa "Darko Mateša".

Kontaktirajte nas!

Pošaljite svoj upit, javiti ćemo se u najkraćem mogućem roku!