Novosti iz kluba


Vijesti


12 04. 2018.

MEMORIJALNI TURNIR MLADIH UZDANICA "ŽELJKO BOGOMOLEC"


SUBOTA, 14. 04. 2018. -  "ZAGIĆI" 2009. GODIŠTE

NEDJELJA, 15. 04. 2018. - "LIMAČI" 2007. GODIŠTE

 

U cilju očuvanja sjećanja na vrsnog trenera i športskog pedagoga mnogih mladih uzrasta, osnivača i dugogodišnjeg Voditelja škole nogometa NK Hrvatski Dragovoljac ŽELJKA BOGOMOLECA, drugu godinu za redom na nogometnom športskom centru "Stjepan Spajić" u Sigetu organiziramo nogometni turnir mladih uzrasnih kategorija Zagića i Limača. Ovogodišnji memorijalni turnir organizira se 14. i 15. travnja 2018. godine uz sudjelovanje mladih momčadi: NK Lokomotiva, NK Dubrava, NK Bistra, HNK Gorica, NK Ilovac Karlovac, GNK Dinamo, NK Mladost Buzin, NK Trnje, NK Naftaš Ivanić, NK Lučko, NK Zagorec Krapina, NK Brezovica, NK Vrapče, NK Ponikve, NK Špansko,  NK HAŠK,  NK Zagreb, NK Utrine, NK Ban Jelačić i NK Hrvatski Dragovoljac. 

Službeni ceremonijal završetka memorijalnog turnira "Željko Bogomolec" za "ZAGIĆE" je u subotu 14. travnja 2018. godine s početkom u 18,45 sati, a za "LIMAČE" u nedjelju 15. travnja 2018. godine s početkom u 18,45 sati. Turniri svakodnevno završavaju svečanim uručenjem pehara, medalja i zahvala najuspješnijim momčadima i najistaknutijim pojedincima nogometnog natjecanja. Radujeno sa Vašem dolasku na nogometni festival mladih športskih uzdanica hrvatskoga nogometa te spomena na velikog čovjeka, trenera i športskog pedagoga Željka Bogomoleca. 

 

 

PROPOZICIJE TURNIRA 

 

2. MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR ZA ZAGIĆE I LIMAČE

 "ŽELJKO BOGOMOLEC “

 

 Članak 1.

Organizator turnira je NK Hrvatski dragovoljac. Organizator turnira formira Turnirsku komisiju koja je odgovorna za sva sportska pitanja u svezi turnira kao i za sve sporove, proteste, žalbe i nepredviđene okolnosti. Svi protesti ili žalbe dostavljaju se Turnirskoj komisiji čija je odluka konačna i obvezujuća. Komisija neće prihvatiti žalbe koje se odnose na odluke suca. U slučaju materijalne povrede pravila, žalba se predaje 20 minuta po završetku utakmice. 

 

Članak 2.

Turnir se održava 14.04.2018. ( subota ) za zagiće te 15.04.2018. ( nedjelja ) za limače na terenima SRC Stjepan Spajić u Sigetu, Novi Zagreb.

 

Članak 3.

Pravo nastupa za svaku momčad imaju djeca rođena 01.01.2007. i mlađi ( U-11 limači  ) i 01.01.2009. i mlađi. ( U-9 zagići ). Ako momčad igra pod imenom nogometnog kluba, u sastavu može imati 2 igrača iz drugih klubova, ali ne starija od godišta navedenog u članku.

 

Članak 4.

Svaka momčad za turnir prijavljuje 16 igrača upisanih u zapisnik utakmice  koje treba prijaviti imenom, prezimenom, datumom rođenja i brojem sportske iskaznice. Broj kojeg će igrač u vrijeme natjecanja nositi na dresu i nastupati uvijek pod istim brojem. Popis igrača mora biti potvrđen potpisom ovlaštene osobe.

 

Članak 5.

Svaki igrač mora imati sportsku iskaznicu ili dokument sa slikom. Bez tog igrač ne može nastupiti na turniru. Igrači moraju imati liječnički pregled. Liječnički pregled vrijedi 6 mjeseci i mora biti uredno unesen i ovjeren u sportskoj iskaznici ili na drugi način da ima valjani liječnički pregled

 

Članak 6.

Utakmice na turniru i za zagiće i za limače igraju 1x25 min. Zamjene su leteće. Zagići igraju u formatu 6+1 dok limači igraju 8+1.

 

Članak 7.

Klubovi će biti podijeljeni u četiri grupe po četiri momčadi. U grupama klubovi igraju jednostruki bod sistem (svaki sa svakim). Tablicu određuju broj osvojenih bodova. Klub koji pobijedi osvaja 3 boda, a kod neriješenog rezultata klubovi osvajaju po jedan bod. Ako klubovi u grupama osvoje isti broj bodova o plasmanu odlučuje rezultat iz međusobnog susreta (dva ili više kluba). U slučaju iste gol razlike, bolje mjesto na tablici zauzima momčad koja je postigla više golova. Ako se još uvijek ne može utvrditi plasman, pitanje bolje plasiranog utvrđuje se ždrijebom koji će provesti glavni delegat turnira. Dvije prvoplasirane momčadi iz grupe nastavljaju natjecanje prema rasporedu.

 

Članak 8.

Raspored grupa određuje Organizator turnira.

 

 Članak 9.

U slučaju da je rezultat u završnici turnira neriješen, izvode se udarci sa 7 m; 3 igrača iz svake momčadi (po jedan za svaki klub), ukoliko i nakon toga rezultat i dalje bude neriješen dalje nastavljaju pucati po jedan iz svake momčadi.Ukoliko se i tada ne dobije pobjednik svaka momčad može izabrati jednog igrača koji će izvoditi udarce sa 7 m do konačnog pobjednika.

 

Članak 10.

Sve utakmice sudi  1 sudac.

 

 Članak 11.

 Svi sudionici turnira sudjeluju na vlastitu odgovornost.

 

 Članak 12.

Utakmice počinju u točno zakazano vrijeme te u slučaju nenajavljenog kašnjenja kluba, utakmica se registrira 3:0 u korist kluba koji je na terenu.

 

 Članak 13.

Pravo i tumačenje ovih Propozicija ima organizator turnira. Za sve što nije predviđeno ovim Propozicijama vrijede odredbe Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a.

 

Članak 14.

Organizator nagrađuje peharima prve tri ekipe Turnira, najboljeg vratara, najboljeg strijelca, najboljeg igrača. 

 

 

Hvala na sudjelovanju,

NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktirajte nas!

Pošaljite svoj upit, javiti ćemo se u najkraćem mogućem roku!